FAQ ' s


SUPORT HUMÀ

Troba la informació que t'ajudarà a entendre i
configurar el teu NOMADA HR aquí!

Responem a les vostres preguntes freqüents

Funcionalitats

Puc usar els mòduls per separat independentment?

Sí. Nomada HR és flexible a les necessitats de la teva empresa. Et donem màxima comoditat a l’hora d’utilitzar l’eina de gestió

Puc importar les meves dades actuals a Nomada HR?

Sí. Tota la informació es pot importar d’una forma ràpida i segura. La importació de les dades es pot fer de forma interna o bé contractar-ho a traves de Nomada HR.

La meva companyia té diverses localitzacions en el món. Puc gestionar-les amb el software de Nomada HR?

Sí. Tota la informació de la companyia es pot separar per centres i/o departaments. Això facilita tenir visibilitat de tota l’empresa però al mateix temps posar focus a la localització en concret que es vulgui.
A més a més Nomada HR també disposa dels idiomes català, castellà i anglès.

Configuració

Quines dades bàsiques necessito per començar a usar Nomanda HR?

Només li caldrà les dades bàsiques dels seus empleats per tenir el primer organigrama automàtic. A mesura que vagi omplint més dades al sistema podrà aprofitar-se dels informes més populars a nivell de HR automàtics.

Què passa si necessito alguna funcionalitat que el software no contempla?

En aquest cas caldrà posar-se en contacte amb els membres de l’equip de Nomada per explicar-los la funcionalitat demandada. Aquesta serà cuidadosament estudiada i valorada per la seva implementació. En tots els casos es donarà feedback perquè el client en pugui avaluar la viabilitat.

Puc connectar Nomada HR amb els meus sistemes?

Sí. Nomada HR està preparat per connectar-se amb la majoria de sistemes. Tot i això caldrà estudiar cada cas per poder donar la millor solució possible.

Contracte i preus

Puc disposar el software de Nomada HR per uns mesos?

Sí. En el cas que estiguis interessant en provar Nomada HR només cal demanar una demo i se li facilitarà un usuari i contrasenya de test per aprofundir més en el funcionament del software durant el període de temps acordat.

Sí. En el cas que estiguis interessant en provar Nomada HR només cal demanar una demo i se li facilitarà un usuari i contrasenya de test per aprofundir més en el funcionament del software durant el període de temps acordat.

Sí. En tot moment podrà disposar de les seves dades tant de la base de dades com dels documents que ha pujat en el servidor.

Què passa si necessito disposar de més usuaris dels que tinc subcontractats?

La intensió de Nomada HR és ajudar, per tant si es necessiten més usuaris es podran crear. En aquet cas es demanarà a l’empresa que sobrepassi el número d’usuaris que ho notifiqui el més aviat possible. Així es podrà regularitzar el número de llicències del contracte firmat entre les dues parts.

Puc usar només alguns del mòduls de forma individual?

En el cas del mòdul Nomada sí ja que aquest és la base del software. Pel que fa a la resta de mòduls (gestió del talent i formació) dependran sempre del mòdul bàsic i per tant caldrà acordar-ho entre les dues parts.

Servei i suport

Necessito instal·lar algun software per usar Nomanda HR?

No. Per tal de poder accedir a l’aplicació només li cal una connexió d’internet i un pc o mòbil o tableta.

Algú m’ajudarà amb la posta en marxa del software?

Sí. Disposarà de 8h de suport d’un membre de l’equip de Nomada HR per tal d’ajudar-l’ho a posar en marxa l’aplicació. També li ensenyarà com crear nous registres per tal que les persones escollides puguin ser autosuficients en el funcionament del software.

en constant connexió amb els nostres clients

Si encara tens algun dubte contacta amb nosaltres i ens posarem en contacte amb tu lo abans possible!

Facilitar informació útil als nostres clients és un servei bàsic que ens agrada
realitzar de manera eficient i amb la major rapidesa possible.

caCatalà